activitati25    Proiectul educaţional „Luna bibliotecii şcolare” s – a desfăşurat pe parcursul lunii octombrie şi a avut ca scop formarea deprinderilor de a citi, de a povesti, de a interpreta corespunzător un fragment în proză sau în versuri; formarea de abilităţi de viaţă, de comunicare, cooperare şi interacţiuneşi bibliotecăşi justificarea existenţei bibliotecii în viaţa preşcolarilor şi elevilor.
În ciuda progresului rapid al ştiinţei, cartea rămâne nemuritoare în educarea şi formarea personalităţii fiecărui om.
Ca bibliotecar m-am confruntat de-a lungul anilor cu lipsa de interes a elevilor nostri pentru lectură. Cu părere de rău am realizat că sunt din ce în ce mai solid argumentate afirmaţiile de genul “tinerii de azi nu mai citesc nimic”, atâta timp cât mulţi dintre adolescenţi alocă cea mai mare parte a timpului liber jocurilor pe calculator, muzicii, site-urilor de socializare,etc.

activitati18    Proiectul din a cărui desfăşurare vă prezentăm câteva momente, credem, inspirate, a fost derulat şi anul şcolar trecut, activităţile reflectându-se în materiale ce au obţinut numeroase premii la diferite secţiuni din cadrul Festivalului-Concurs “Bucuriile lecturii”, Ediţia a XIII-a, organizat de Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative din România (FICE) – premiul I la secţiunea Creaţii literare colective, cu lucrarea “O carte pentru fiecare vis, o lume pentru fiecare zbor”, coordonată de prof. Anca Sava şi bibl. Liliana Darie , premiul III, acordat elevei Grigoroiu Alesia (clasa aV-a A), şi menţiune, acordată elevului Dumitraşcu Matei (clasa a V-a B), la secţiunea Recenzii, premiul III la secţiunea Scrisoare către un personaj, acordat elevei Cioineag Daria (clasa a V-a A), premiul I, acordat elevei Dumitrescu Catinca (clasa a VIII-a B), şi premiul III, acordat elevului Larger Stefan, la secţiunea Desene, picturi, inspirate din lumea lecturilor.

    activitati6Elevii Școlii Gimnaziale „Elena Cuza” din Piatra-Neamț au un motiv în plus să meargă cu drag la cursuri.
Prin implicarea Asociației Părinților și a unor sponsori generoși care au înțeles cât de important este să investească în educație, Școala „Elena Cuza” a fost dotată cu o tablă interactivă în valoare de 16.000 de lei.
    Investiția inovativă a fost inaugurată astăzi, de Ziua Internațională a Educației, în prezența reprezentanților sponsorilor și ai Asociației Părinților. De asemenea, au dat curs invitației de a participa la eveniment inspectorul școlar general adjunct Ioan Milea și Laurențiu Dulamă, vicepreședinte CJ Neamț, care au apreciat și salutat inițiativa sponsorilor de a face un cadou extrem de util copiilor de la „Elena Cuza”.
   

    activitati1În perioada 20-24 noiembrie 2017 în județul Neamț s-a desfășurat campania socială intitulată “Săptămâna legumelor și fructelor donate”. Această campanie a constat în strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari coordonați de cadre didactice voluntare  în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară în județul Neamț.
    Școala Gimnazială „Elena Cuza” Piatra Neamț a răspuns “prezent” la această activitate de voluntariat. Mobilizarea la nivelul acestei unități de învățământ a fost una exemplară, colectându-se o cantitate impresionantă de legume și fructe.